<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканням  Великодній календар: коли купувати вербу, пекти паску та зустрічати Радоницю  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війни  Меню на Великдень 2024: найкращі страви до святкового столу  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнутивсі новини дня
Політика
Світ
25.04.2022 728

Європа поновила закупівлю нафти в ОАЕ, аби замінити російську – Reuters

Судноплавний підрозділ французької компанії TotalEnergies зафрахтував танкер для відвантаження нафти з Об'єднаних Арабських Еміратів на початку травня до Європи.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Зазначається, що CSSSA зафрахтував танкер SUezmax Moscow Spirit для відвантаження 1 мільйона барелів сирої нафти Murban з порту Джебель Данна (ОАЕ) для Великої Британії 1-3 травня.

За даними системи відстеження судів Refinitiv Eikon, востаннє нафта Das з Абу-Дабі була відвантажена для Італії у травні 2020 року.

Очікується, що найближчими місяцями більше нафтових танкерів буде відправлено з Абу-Дабі у Європу, щоб компенсувати дефіцит російської нафти, щодо імпорту якої Європейський Союз готує додаткові санкції.

За словами одного з трейдерів, нині світовий торговий потік "перебудовується" з огляду на заміну поставок російської нафти.

Зазначається, що росія є найбільшим постачальником нафти в Європу, забезпечивши 26% імпортованої нафти ЄС у 2020 році.

Оценка материала:

5.00 / 1
Європа поновила закупівлю нафти в ОАЕ, аби замінити російську – Reuters 5.00 5 1
Політика / Світ
25.04.2022 728
Еще материалы раздела «Світ»