<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.04.2022 904

У Рубіжному двоє братиків тиждень жили самі під обстрілами - дітей врятували українські військові

Українські військовослужбовці врятували у Рубіжному Луганської області двох хлопчиків-братів, які тиждень жили вдома самі під обстрілами.

630_360_1595343600-803_26.04.22

Про це у Телеграмі поінформувала Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

«У місті Рубіжному двоє дітей тиждень жили самі під обстрілами. 4-річний Михайло та його старший брат Джейсон готували собі самі та намагалися виконувати настанову матері, яка наказала не залишати дім напризволяще. Врятували дітей українські військові», - поінформувала український омбудсман.

Денісова навела також факти загибелі та поранень українських дітей внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну і заявила, що такі дії російських загарбницьких військ є прямим порушенням основоположних прав дітей – права на життя та охорону здоров’я, гарантованого кожній дитині у світі Конвенцією ООН про права дитини.

Вона закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти порушень рф прав дитини в Україні.

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну.

російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Рубіжному двоє братиків тиждень жили самі під обстрілами - дітей врятували українські військові 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
26.04.2022 904
Еще материалы раздела «Суспільство»