<
НОВИНИ ДНЯ: Як Кремль використовує РПЦ для війни проти України: ISW проаналізував події на Великдень  В Україні 7 травня пройдуть короткочасні дощі, вдень до +26°  "Києво-Печерська лавра звільняється від духовної окупації" – Епіфаній про УПЦ (МП)  Чому зростає ціна бензину і коли вона почне знижуватись  Дощі із грозами: синоптик розповіла, якою буде погода в Україні 7 травня  На окупованій території України ПЦУ стала підпільною церквою — Епіфаній  Путін наказав провести навчання з ядерною зброєю: у ГУР пояснили мету диктаторавсі новини дня
Політика
Світ
26.04.2022 567

Міністр збройних сил Британії сумнівається в здатності Росії захопити весь Донбас

Міністр збройних сил Великобританії Джеймс хіпі сумнівається, що російським силам не вдасться захопити частини Східного Донбасу. Цей регіон буде "надзвичайно міцним горішком для росіян", і "є всі шанси", що українці зможуть його відстояти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю Хіпії Sky News.

Росія зосередила свої військові зусилля на Донбасі після того, як не змогла досягти своїх цілей на півночі України.

Хіпі сказав, що ці дві сили "набагато більш збалансовані" на Донбасі, ніж у Київській області, оскільки українці мають перевагу у вигляді оборонних позицій.

Міністр також відкинув твердження Росії про те, що західні союзники України провокують подальший конфлікт, поставляючи зброю.

Відповідаючи на запитання про коментарі міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, який сказав, що загроза ядерної війни "значна", Хіпі сказав, що НАТО як організація не постачає зброю.

"Сергій Лавров міг би також подумати, що причина, по якій зараз йде війна в Україні, полягає в тому, що Росія перейшла кордони суверенної країни і почала вторгнення на їх територію. Весь цей шум з Москви про те, що їх напад на Україну якимось чином є відповіддю на агресію НАТО, - просто повна, повна нісенітниця", - сказав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міністр збройних сил Британії сумнівається в здатності Росії захопити весь Донбас 5.00 5 1
Політика / Світ
26.04.2022 567
Еще материалы раздела «Світ»