<
НОВИНИ ДНЯ: Напад РФ на НАТО: в ГУР оцінили, за скільки днів Кремль може захопити країни Балтії  Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюанс  Чи може війна в Україні закінчитися найближчим часом: у розвідці США оцінили  Паска від Лілії Цвіт: давній рецепт господинь  Доступ до виплат та реєстрація. Які зміни для українців ухвалили у Польщі  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  Путін хоче покарати Шойгу за нездатність досягти цілей у війні в Україні: в ISW назвали ознакивсі новини дня
Політика
Україна
27.04.2022 3417

ЗСУ взяли у полон російських вояків на Херсонщині

На Херсонщині українські військові взяли в полон російських військових.

Про це у Фейсбуці повідомляє Угруповання військ "Південь", передає Укрінформ.

"Окупанти продовжують здійснювати підготовку до наступу на території Херсонської області. Поблизу населеного пункту Нововоронцовка підрозділом угруповання військ «Південь» 60-ю окремою піхотною бригадою було взято в полон військовослужбовців російської федерації. Упродовж доби з військовослужбовцями рф 11 ошбр проводився допит", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що полонені почали надавати певну інформацію, в якій скаржаться на безробіття, на своїх командирів та владу, яка їх ввела в оману і відправила на смерть.

Зокрема, в дописі наводиться свідчення одного з військовополонених, який скаржиться на низькі заробітки та каже , що контракт із росармією підписав від безвиході.

Полонений визнає, що російська армія здійснює обстріли мирного населення, і заявляє, що командування ввело вояків в оману, розповівши, що вони йдуть "освобождать" місцеве населення від української влади.

Зазначається, що допит продовжується, планується отримати підтвердження особистих даних захоплених для подальшого обміну полоненими.

Як повідомляв Укрінформ, телефонні розмови російських військових, які перехопила СБУ, свідчать про те, що родичі росіян чекають їх не з перемогою, а з награбованим.

Оценка материала:

5.00 / 3
ЗСУ взяли у полон російських вояків на Херсонщині 5.00 5 3
Політика / Україна
27.04.2022 3417
Еще материалы раздела «Україна»