<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня попередила, де найближчим часом пройдуть інтенсивні дощі та де вже 14 червня буде спека +31 градус  Яке співвідношення добровольців та мобілізованих в ЗСУ: у Міноборони озвучили цифри  США допоможуть відновити та захистити українську енергетику від ударів РФ, - Держдеп  Раді пропонують скоротити повноваження ТЦК через постійні скандали  Дощі не припиняються: синоптик розказав, де та коли в Україні литиме  У російських пропагандистів істерика через газову “пастку” від Китаю  Столтенберг заявив про необхідність зобов'язань НАТО передавати Україні військову допомогувсі новини дня
Політика
Україна
27.04.2022 491

Палата представників США сьогодні голосуватиме за ленд-ліз для України

Комітет з правил Палати представників США розгляне у середу, 27 квітня, закон про ленд-ліз для України.

Комітет з правил збереться о 14:00 за місцевим часом (о 21:00 за Києвом) у Капітолії, щоб розглянути акт S. 3522 - Закон про ленд-ліз на захист демократії в Україні.

Нагадаємо, на початку квітня Сенат США одностайно ухвалив закон, який дозволяє президенту Джо Байдену використовувати програму ленд-лізу, яку востаннє задіювали під час Другої світової війни, для прискорення відправлення військової техніки та інших поставок в Україну на тлі російського вторгнення.

Документ, відомий як закон про ленд-ліз про оборону демократії України від 2022 року, прискорить передання в Україну важливого військового обладнання та інших критичних поставок за рахунок скорочення бюрократичної тяганини. Він дозволяє де-факто дарувати обладнання з положеннями, які передбачають, що країни-одержувачі виплатять їх вартість США пізніше.

За процедурою, закон має схвалити Палата представників, після чого закон направлять на підпис президенту США.

Оценка материала:

5.00 / 2
Палата представників США сьогодні голосуватиме за ленд-ліз для України 5.00 5 2
Політика / Україна
27.04.2022 491
Еще материалы раздела «Україна»