<
НОВИНИ ДНЯ: Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібновсі новини дня
Політика
Україна
27.04.2022 577

Україна повідомила про підозру голові та 418 депутатам Держдуми РФ

В Україні повідомили про підозру голові та 418 депутатам Державної Думи Федеральних Зборів РФ. Вони підтримали ухвалення рішень, що посягають на територіальну цілісність і недоторканність нашої держави.

_duma_gov_ru__3__650x410_27.04.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс генпрокурора.

Так, за даними слідства, голова та 418 із 450 депутатів 15 лютого під час засідання Держдуми РФ підтримали постанову зі зверненням до російського президента з проханням розглянути питання про визнання самопроголошених "ДНР", "ЛНР" як самостійних, суверенних і незалежних держав.
Крім того, 22 лютого вони підтримали ратифікацію договорів про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між РФ і так званими "ДНР" та "ЛНР".

"За процесуального керівництва органів прокуратури завершено процедуру повідомлення про підозри голові та всім 418 депутатам нижньої палати Федеральних Зборів РФ, які підтримали прийняття рішень, що посягають на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 3 ст. 110 ККУ)", - заявили у відомстві.

Визнання "ЛДНР"

Нагадаємо, що 21 президент РФ Володимир Путін офіційно визнав "ЛДНР" і саме з таким проханням до нього звернулась Державна дума Росії.

Згодом почалася ескалація на Донбасі, а вже за кілька днів Путін оголосив про проведення "спеціальної військової операції", що ознаменувало собою початок повномасштабної війни Росії проти України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна повідомила про підозру голові та 418 депутатам Держдуми РФ 5.00 5 1
Політика / Україна
27.04.2022 577
Еще материалы раздела «Україна»