<
НОВИНИ ДНЯ: Оладки з яблуками: простий рецепт  Коли Радониця 2024 року: історія, звичаї та народні прикмети  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  "Не зможемо чекати". Шольц закликав Європу посилити ППО України з наявних запасів  Запечений сир "Камамбер" з багетом: рецепт для гарної вечері  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  В ЄК назвали умову для переговорів щодо продовження транзиту газу РФ через Українувсі новини дня
Політика
Світ
28.04.2022 734

У Швейцарії заморозили російських активів на 9 мільярдів франків – ЗМІ

Швейцарія заблокувала вже близько 9 млрд франків (майже 9,3 млрд дол. США) російських активів у зв’язку з масштабним військовим вторгнення рф в Україну.

630_360_1651078581-754_28.04.22

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у середу швейцарське видання Neue Zürcher Zeitung (NZZ).

«Масштаби санкцій проти росії незвичайні. Це стосується і Швейцарії, яка наразі прийняла майже всі санкції ЄС. Особливу дискусію викликають замороження активів майже 1 100 осіб та 80 установ, які перебувають у списку санкцій. Згідно з повідомленнями, сума заблокованих активів у Швейцарії зросла приблизно до 9 млрд франків», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця сума є майже на 1,5 мільярда більше, ніж коли повідомлялося про суму заблокованих активів станом на 7 квітня – тоді у Швейцарії було заблоковано близько 7,5 млрд франків російських активів.

Водночас для порівняння вказується на те, що 8 квітня Єврокомісія повідомляла про те, що «більше половини країн-членів» заморозили російські активи на загальну суму близько 30 млрд євро.

Згідно з NZZ, відповідна постанова Федеральної ради Швейцарії містить широкі вимоги до звітності щодо заморожування активів: кожен, хто знає або підозрює, що охоплені санкціями особи мають активи в Швейцарії, повинен «негайно повідомити про це» до Державного секретаріату з питань економіки. На практиці ж це означає, що повідомлення находять переважно від банків. Федеральний уряд спочатку також заявив, що обов’язок звітувати також поширюється на всіх адвокатів, однак це викликало критику в адвокатських колах через обмеження професійної таємниці.

Як повідомляв Укрінформ, за словами міністра фінансів України Сергія Марченка, Україна розраховує, що репарації для відновлення її інфраструктури після війни забезпечуватимуться в тому числі із заморожених активів російської федерації за кордоном.

З 24 лютого триває повномасштабне вторгнення в Україну російських військ. На боротьбу з ворогом піднявся весь народ України, який чинить йому потужний спротив.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Швейцарії заморозили російських активів на 9 мільярдів франків – ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Світ
28.04.2022 734
Еще материалы раздела «Світ»