<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Політика
Україна
28.04.2022 539

Російські хакери ще в 2021 заклали основу для вторгнення в Україну, - Microsoft

Російські хакери почали проводити масштабні кібероперації проти України ще в березні 2021 року. Ймовірно, що це заклало основу для подальшого військового вторгнення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Microsoft.

За даними Microsoft, пов'язані з Росією суб'єкти почали готуватися до військового вторгнення в Україну ще в березні 2021 року, посилюючи атаки на українські організації, щоб закріпитися в їх системах.

Зокрема, коли російські війська тільки почали просуватися до кордону з Україною, фіксувалися спроби отримати доступ до розвідданих про військові та закордонні партнерства. До середини 2021 року хакери націлилися на ланцюжки поставок не тільки в Україні, але і в країнах-членах НАТО.

Вже на початку 2022 року російські хакери з наростаючою інтенсивністю почали атакувати шкідливим ПЗ українські організації. А після військового вторгнення кібероперації були розгорнуті для підтримки стратегічних і тактичних цілей.

Команди безпеки Microsoft тісно співпрацювали з українською стороною, щоб виявляти і усувати загрози. Після інциденту з виявленням ПО Wiper в мережах України було встановлено безпечну лінію зв'язку з ключовими посадовими особами в області кібербезпеки в Києві.

Оценка материала:

5.00 / 2
Російські хакери ще в 2021 заклали основу для вторгнення в Україну, - Microsoft 5.00 5 2
Політика / Україна
28.04.2022 539
Еще материалы раздела «Україна»