НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Бізнес
Економіка
28.04.2022 573

Через торгові бар'єри на зовнішніх ринках Україна втратила 3 мільярди доларів

Через торгові бар'єри на зовнішніх ринках металопродукції-протекціоністські мита і обмеження, - Україна недоотримала $3 млрд.вона не змогла відправити за кордон 3,5 млн тонн продукції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дослідження GMK Center.

"Введені проти України торгові бар'єри коштували всім нам до 3,5 млн т втрат продажів і виробництва сталевої продукції. Це рівносильно втраті великого металургійного заводу, на якому працювало б понад 10 тис.чол. також це означає мінус $3 млрд експортної виручки і до мінус 2% ВВП", - підкреслив директор GMK Center Станіслав Зінченко.

Найбільш масштабні по збитку серед торгових бар'єрів проти металопродукції з України - антидемпінгові мита на г/к рулон в ЄС і арматуру в Єгипті. Термін їх дії закінчується в 2022 році.

Також відчутними є спецмита США - на г/к товстолистовий прокат, г/к рулон, арматуру і труби.

При цьому протекціонізм на світових ринках тільки посилюється. Так, у березні 2022 року мита на імпорт товстолистового прокату з України продовжила Мексика. Обмеження встановлено строком на 5 років.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в ЄС значно подорожчав метал: через війну Україна не може поставляти свою продукцію на ринок ЄС, а захищені митами європейські виробники виявилися не здатні покрити потреби ринку. Зараз ЄС заговорив про скасування всіх імпортних мит на продукцію з України на рік.

Раніше Великобританія скасувала імпортні мита і квоти на всі українські товари. Такий крок дозволить Україні зберегти тисячі робочих місць, заявив президент Володимир Зеленський. В середньому імпортне мито на товари з України в Британії становило 22%.

Оценка материала:

5.00 / 1
Через торгові бар'єри на зовнішніх ринках Україна втратила 3 мільярди доларів 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
28.04.2022 573
Еще материалы раздела «Економіка»