<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп винен у кримінальній справі: чи зможе він балотуватися в президенти США  Допомога Україні від Швеції: Київ отримає два літаки РЛС  Зеленський сказав, чи збільшилася мобілізація після нового закону  В Україні буде багато дощів з грозами: прогноз погоди на початок червня  Зодіакальний гороскоп на червень 2024 року для всіх 12 знаків  Що принесе літо. Прогноз погоди на вихідні 1−2 червня  Падіння цін. Скільки коштує орендувати квартиру в Києві напередодні літавсі новини дня
Політика
Україна
28.04.2022 788

Повітряні сили ЗСУ: щоб ефективно «закрити небо», нам потрібні сучасні ПЗРК та винищувачі

Повітряним силам Збройних сил України потрібні сучасні зенітні ракетні комплекси середнього та великого радіуса дії, а також сучасні винищувачі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Командування Повітряних сил ЗСУ в Телеграмі.

"Ми вдячні усьому світу за гуманітарну, політичну та фінансову підтримку, санкційний тиск на державу-терориста, військово-технічну допомогу – зброю, яка уже нищить техніку окупантів. Але цієї зброї, що нам надали недостатньо для перемоги! Ми били, б’ємо, і будемо бити ворога тією технікою, що в нас є на озброєнні.Але для того, щоб Повітряні сили самотужки закрили небо над Україною одних ПЗРК Стінгер та Старстрік, наданих партнерами, недостатньо. Це переносні комплекси малого радіуса дії, передусім призначені для знищення маловисотних цілей, такі як вертольоти.Дістати ними літаки окупантів, які нині скидають бомби на наші міста з 8-ми і більше кілометрів, ми не можемо", - зазначив генерал-лейтенант, командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

За його словами, зараз потрібні сучасні зенітні ракетні комплекси середнього та великого радіуса дії, для ефективного зенітного ракетного прикриття повітряного простору, а також сучасні винищувачі для винищувального прикриття неба в системі протиповітряної оборони держави.

"Ми б дуже хотіли отримати (на будь-яких умовах) техніку західного виробництва, яка є технологічною та ефективною. Війна скоро не закінчиться, нам потрібна зброя вже сьогодні…", - додав Олещук.

Як повідомлялося, за добу, 27 квітня, підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних сил та Сухопутних військ вразили вісім повітряних цілей, серед яких - один літак.

Оценка материала:

5.00 / 2
Повітряні сили ЗСУ: щоб ефективно «закрити небо», нам потрібні сучасні ПЗРК та винищувачі 5.00 5 2
Політика / Україна
28.04.2022 788
Еще материалы раздела «Україна»