<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
28.04.2022 1273

Капітуляція уряду і "нова конституція": США про цілі Росії у війні з Україною

Постійний представник США при ОБСЄ посол Майкл Карпентер заявив, що мета війни Росії проти України - це капітуляція уряду країни і розробка "нової Конституції". Дипломат додав, що на окупованих територіях загарбники планують створити нові структури управління.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на виступ Карпентера на засіданні Постійної ради ОБСЄ.

"У нас є інформація про те, що плани Росії щодо подальшого вторгнення в Україну включають примусову капітуляцію демократично обраного уряду країни", - сказав американський дипломат.

За його словами, "примусова капітуляція" передбачає, в тому числі розпуск всіх органів місцевого самоврядування. Він додав, що нові структури управління повинні були бути створені на окупованих територіях, що знаходяться під контролем Росії.

"Плани нового уряду і нової Конституції розробляються російськими чиновниками і так званими "сепаратистами". Вони включають в себе заборону законним українським лідерам і тим, хто підтримує демократично обраний уряд України, займати будь - які керівні посади", - додав постпред США.

Карпентер додав, що такі дії відомі з методик Росії, яка неодноразово використовувала фейкові"виборчі" процеси разом зі спробами застосувати так звані "нові реалії", в тому числі проводячи фальшиві "референдуми" для додання видимості легітимності поневоленню.

"Зокрема, раніше подібний так званий "референдум" був проведений в Криму, а також в окремих районах Донецької та Луганської областей з імітацією високого рівня громадської підтримки", - нагадав дипломат.

Оценка материала:

5.00 / 1
Капітуляція уряду і "нова конституція": США про цілі Росії у війні з Україною 5.00 5 1
Політика / Світ
28.04.2022 1273
Еще материалы раздела «Світ»