<
НОВИНИ ДНЯ: Обертання внутрішнього ядра Землі сповільнилося: чим це загрожує – дослідження  Трамп ошелешив скандальною заявою про війну в Україні  Незвичний спосіб приготувати молоду картоплю: ви будете у захваті!  "Сигнал з Марса" вдалося розшифрувати: земляни готуються до спілкування з іншопланетянами  Відстрочку українцям даватимуть по-новому: що змінилося й для кого  "Кардинально відрізняється від Будапештського меморандуму": Єрмак розкрив деталі безпекової угоди зі США  Окрім яєчні: 6 страв з яйцем на сніданок, обід чи вечерювсі новини дня
Політика
Україна
29.04.2022 769

Що стоїть за провокаціями і вибухами в Придністров'ї: думки експертів

За провокаціями і вибухами в Придністровському регіоні Молдови стоїть спроба Російської Федерації відкрити другий фронт проти України. Зокрема, щоб відволікти українську армії та змусити перекинути сили на інші ділянки.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Другий фронт. Навіщо Росія готує атаку на півдні і чого чекати від Придністров'я".

Зазначимо, днями на території невизнаного Придністров'я сталося кілька вибухів, у тому числі на аеродромі в Тирасполі. Українська сторона впевнена, що цими провокаціями Москви намагається створити загрозу для Одеської та Вінницької областей, а також змусити Румунію і Молдову відмовитися від підтримки Києва.

"Зараз вони намагаються відкрити другий фронт на Придністров'я, щоб ми туди перекинули війська - в Одеську і Вінницьку область. Але це суто відволікаючий маневр. Він розрахований на те, що ми почнемо знімати війська з якогось напрямку і переводити їх на кордон з Придністров'ям. І в тому напрямку, де ми заберемо частину військ, вони відразу ж почнуть наступальні дії", - зазначив військовий експерт Олег Жданов.

У Придністров'ї розміщено російський контингент у кількості 1 500 військовослужбовців, також там є збройні формування самої "ПМР". Тому загроза з цього напрямку є в будь-якому випадку.

"Кількість придністровських збройних формувань може досягати 20 тисяч осіб. Цього достатньо, щоб проводити провокації. Для проведення наступів у них немає морального духу і сучасної техніки - там є всього лише 18 танків. Однак сам факт наявності там певної кількості військових вимагає уваги до цього регіону", - пояснив директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія може готувати наступ на Україну з боку окупованого Придністров'я.

Оценка материала:

5.00 / 2
Що стоїть за провокаціями і вибухами в Придністров'ї: думки експертів 5.00 5 2
Політика / Україна
29.04.2022 769
Еще материалы раздела «Україна»