<
НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 29 квітня – 5 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 29 квітня-5 травня 2024 року  Дощі та грози, але не всюди. Синоптики розповіли про погоду на 29 квітня  В Україні заблокували понад 2500 сайтів онлайн-казино, - Офіс генпрокурора  В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: що треба знати водіям  Місцями з дощами, проте дуже тепло: прогноз погоди на 29 квітня  Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росіївсі новини дня
Бізнес
Економіка
29.04.2022 1695

Названа країна, яка отримає найбільшу вигоду від війни в Україні

Катар отримає значну вигоду від війни в Україні.

Як пише Bloomberg, завдяки тому, що Європа хоче за п'ять років відмовитися від російського газу, Катар зможе з легкістю збільшити свій експорт ще цього року на 30%.

За оцінками видання, 2022 року експорт катарського газу перевищить минулорічний показник на третину і сягне $114 млрд.

Високий попит з боку Європи знімає будь-які сумніви щодо планів Катару збільшити експорт зрідженого природного газу на 60% до 2027 року. На цей проєкт потрібно близько $30 млрд, які у Катару майже напевно будуть.

Morgan Stanley очікує, що попит на зріджений газ до 2030 року збільшиться на 60%, а Goldman Sachs прогнозує, що спотові ціни на газ в Азії та Європі сягатимуть $25 за мільйон BTU щонайменше наступного року. Це в шість разів більше, ніж потрібно для Катару, щоб вивести на окупність свій проєкт з розширення видобування.

Американські банки так само оптимістично дивляться на нафту, до якої прив'язана більшість контрактів Катару.

Новий газовий суперцикл розпочинається на тлі завершення тривалої підготовки до чемпіонату світу з футболу, яка підтримувала катарську економіку в минулі роки. "Момент для Катару дуже вдалий, це може стати новим драйвером зростання на десятиліття", – зазначає економіст Bloomberg Economics Зіяд Дауд.

Оценка материала:

5.00 / 2
Названа країна, яка отримає найбільшу вигоду від війни в Україні 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
29.04.2022 1695
Еще материалы раздела «Економіка»