<
НОВИНИ ДНЯ: Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великденьвсі новини дня
Політика
Україна
30.04.2022 640

Воєнні злочини рф: Нідерланди відправлять в Україну судових експертів

Фахівці Інституту судових експертиз Нідерландів (NFI) увійшли до команди, яка розслідуватиме воєнні злочини в Україні.

630_360_1651138188-138_30.04.22

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Також співробітники NFI в команді з розслідування воєнних злочинів в Україні. Група, яку Нідерланди відправляють в Україну, складається з детективів з нідерландської військової поліції Marechaussee, а також співробітників нідерландського інституту криміналістичної експертизи”, - йдеться у повідомленні.

Сьогодні влада країни схвалила відправлення нідерландської команди.

Варто зазначити, що Інститут судових експертиз Нідерландів (NFI) є однією з провідних лабораторій судової експертизи в світі.

Як повідомляв Укрінформ, представники нідерландської військової поліції Marechaussee вирушать в Україну, щоб долучитися до розслідування воєнних злочинів.

Під час розслідування збиття літака рейсу MH17 у 2014 році Нідерланди набули необхідних експертних знань у цій галузі.

Marechaussee працюватиме у місцях, де могли бути скоєні воєнні злочини, та передаватиме матеріали до Міжнародного кримінального суду (МКС) в Гаазі.

24 лютого 2022 року росія неспровоковано напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст та селищ. російські війська розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні рили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат.

Оценка материала:

5.00 / 2
Воєнні злочини рф: Нідерланди відправлять в Україну судових експертів 5.00 5 2
Політика / Україна
30.04.2022 640
Еще материалы раздела «Україна»