<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Європа
30.04.2022 721

Польща від початку війни передала Україні понад 200 танків, БМП, «Гради» та «Гвоздики»

Від початку широкомасштабного збройного вторгнення росії на територію України, 24 лютого, Польща передала Києву озброєння та амуніції на 7 млрд злотих (понад 1,6 млрд $).

Зокрема, йдеться про понад 200 танків Т-72, якими можна укомплектувати дві танкові бригади, самохідні артилерійські установки 2С1 “Гвоздика” та ракетні системи залпового вогню “Град”, передає Укрінформ з посиланням на Польське радіо.

Як зазначається, Польща також передала українській армії ракети класу “повітря-повітря” для літаків МіГ-29 та Су-27, дрони для ведення розвідки та бойові безпілотники Warmate виробництва польського підприємства WB Electronics, переносні зенітно-ракетні комплексти “Piorun” (блискавка – ред.).

Польща також передала Україні кількадесят БМП, і велику кількість артилерійських снарядів.

Як підкреслює Польське радіо, під час нещодавньої зустрічі союзників України на американській базі в Рамштайн Польщу названо одним з лідерів військової підтримки України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Польща від початку війни передала Україні понад 200 танків, БМП, «Гради» та «Гвоздики» 5.00 5 1
Політика / Європа
30.04.2022 721
Еще материалы раздела «Європа»