<
НОВИНИ ДНЯ: Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  Путін хоче покарати Шойгу за нездатність досягти цілей у війні в Україні: в ISW назвали ознаки  Рецепт заварної лимонної паски  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало список  Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
30.04.2022 1020

Данілов – про вивезення росією української пшениці: Це зерно стане їм кісткою у горлі

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявляє, що з боку рф на території України триває суцільне мародерство, а вивезення українського зерна стане росіянам кісткою в горлі.

Як передає Укрінформ, про це він заявив в інтерв'ю Радіо свобода, коментуючи так звану «експропріацію» врожаю у фермерів Херсонської області з боку рф.

"Це мародери, які все, що вони бачать, забирають. Це звичайна практика рашизму – прибирати до своїх рук все, що вони бачать, все, що можуть фізично захопити, користуючись тимчасовою можливістю. Це не тільки зерно, це й унітази, це і побутова техніка... Мало того, це зерно і те, що вони роблять, стане їм кісткою в горлі. І точно вони це не проковтнуть", - сказав Данілов.

За його словами, рф - це країна, яка "в житті взагалі нічого не бачила такого", і для них те, як живуть українці, стало звичайним дивом.

"Вони, як кажуть в народі, хапають все під шумок. Ще раз наголошую, я більш ніж впевнений, що це не надовго", - зазначив секретар РНБО.

Він наголосив, що війська або йдуть воювати, або йдуть займатися мародерством. "На жаль, ми бачимо не тільки мародерство, ми бачимо тероризм. Ми бачимо те, що вони робили в українських містах, і ми не про все ще можемо дізнатися", - сказав Данілов.

Він зауважив, що взагалі не розуміє, "як така країна (як рф - ред.) існує на мапі світу", як до такої країни їдуть якісь поважні люди, "спілкуються з людиною, яка є сучасним Гітлером".

Як повідомлялося, на сайті законодавчих зборів красноярського краю рф було опубліковано текст про плани «експропріювати надлишки врожаю фермерів Херсонського регіону».

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що російські загарбники вивозять зерно та продукти з тимчасово захоплених територій.

У МЗС України наголосили, що таке рішення законодавчих зборів красноярського краю рф є нічим іншим, як прямим продовженням злочинної політики радянської влади, відповідальної за Голодомор 1932–1933 років та масовий штучний голод 1921–1923 і 1946–1947 років.

У зв'язку з цим Україна вимагає від росії припинити незаконне викрадення зерна, розблокувати українські порти, відновити свободу судноплавства та дозволити прохід торговельних суден, а також закликає міжнародну спільноту посилювати економічні санкції з метою припинення збройної агресії рф проти України, запобігання гуманітарній катастрофі та погіршенню ситуації з продовольчою безпекою у світі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Данілов – про вивезення росією української пшениці: Це зерно стане їм кісткою у горлі 5.00 5 2
Політика / Україна
30.04.2022 1020
Еще материалы раздела «Україна»