<
НОВИНИ ДНЯ: Путін хоче покарати Шойгу за нездатність досягти цілей у війні в Україні: в ISW назвали ознаки  Рецепт заварної лимонної паски  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало список  Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києвівсі новини дня
Політика
Світ
30.04.2022 695

Британія відправить вісім тисяч військових на навчання до Східної Європи

Велика Британія відправить близько восьми тисяч військових на масштабні навчання у Східній Європі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Guardian.

Як пише видання, цього літа навчання будуть розгорнуті в країнах від Фінляндії до Північної Македонії згідно з планами, посиленими після вторгнення росії в Україну.

До маневрів залучать десятки тисяч військовослужбовців НАТО й Об’єднаних експедиційних сил, до яких входять Фінляндія та Швеція.

У міністерстві оборони Британії зазначили, що навчання були давно сплановані та посилені у відповідь на вторгнення росії в Україну наприкінці лютого.

«Безпека Європи важлива, як ніколи. На цих навчаннях наші війська об’єднаються із союзниками та партнерами по НАТО та Об’єднаних експедиційних силах, щоб продемонструвати солідарність і силу в одному з найбільших спільних розгортань з часів холодної війни», - сказав міністр оборони Британії Бен Воллес.

Зазначається, що Королівські війська залучать до навчань у Фінляндії, яка має 1300-кілометровий сухопутний кордон з рф.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Оценка материала:

5.00 / 2
Британія відправить вісім тисяч військових на навчання до Східної Європи 5.00 5 2
Політика / Світ
30.04.2022 695
Еще материалы раздела «Світ»