<
НОВИНИ ДНЯ: Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення України  НАТО готується до потенційного конфлікту з Росією — речниця МЗС РФ  Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремля  Багато дощів з грозами. Синоптики дали прогноз на 6 травня в Україні  "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФвсі новини дня
Політика
Світ
30.04.2022 756

Нуланд: Ціль США – стратегічна поразка путіна

Режим володимира путіна має зазнати «тотальної поразки» у війні, яку він розв'язав в Україні, і в цьому полягає головна ціль США в рамках надання всеосяжної підтримки Україні.

Про це наголосила в інтерв'ю "Медузі" заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд, повідомляє Укрінформ.

«Наша ціль – домогтися, щоб ця війна завершилася стратегічною поразкою для володимира путіна. Ми хочемо, щоб ця військова авантюра коштувала йому та його режиму надмірно дорого», – наголосила представниця адміністрації Байдена.

За її словами, США також хочуть, щоб Україна не лише вижила, а й процвітала як демократична незалежна держава та зміцнювала свої добросусідські відносини.

У зв'язку з цим Нуланд зазначила, що ключ до завершення війни є в руках у путіна: «Він може будь-якої миті відновити дипломатичне вирішення цього конфлікту». Проте, продовжила Нуланд, натомість «він обирає щоденну загибель багатьох російських юнаків, масові вбивства українців та численні випадки звірств із боку російської армії, які ми вже бачили у Бучі й Маріуполі».

Представниця Держдепу також наголосила на готовності США допомагати українцям оборонятися від агресії рф, поки вони ладні боротися.

«Але безпомилково й протилежне. путін у цій війні вже втратив таку кількість військової техніки, не кажучи вже про тисячі солдатських життів, що для нас очевидно - нескінченно він так продовжувати не може», - сказала вона.

У зв'язку з цим Нуланд висловила думку, що російський народ не готовий вічно терпіти поневіряння, що випали на їхню долю. «Тому ми продовжимо допомагати українцям, розраховуючи на те, що або путін, або російський народ рано чи пізно оговтаються», - наголосила Нуланд.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 29 квітня, за оцінками Генштабу ЗСУ, російські сили від початку масштабного наступу в Україні вже втратили близько 23 тисяч військових.

Оценка материала:

5.00 / 2
Нуланд: Ціль США – стратегічна поразка путіна 5.00 5 2
Політика / Світ
30.04.2022 756
Еще материалы раздела «Світ»