<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Світ
30.04.2022 712

Держдеп вважає переговорну позицію кремля у війні з Україною «тотальним цинізмом»

Режим у кремлі не намагається шукати мирного рішення війни, розв'язаної ним в Україні, всі заяви рф у контексті переговорів є тотальним цинізмом.

Таку позицію висловила в інтерв'ю «Медузі» заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд, повідомляє Укрінформ.

«Жодних сигналів про те, що він (путін – ред.) намагається знайти якийсь вихід, ми не бачимо. Російська переговорна позиція - це тотальний цинізм. Вони наполягають на повній капітуляції України, а під час переговорів його генерали бомблять українські міста та беруть в облогу Маріуполь», - зазначила заступник голови Держдепу США.

Вона наголосила, що путін, який народився в Ленінграді невдовзі після блокади, де загинули його родичі, «не може не розуміти, що таке військова облога міста з мирними жителями».

При цьому Нуланд сказала, що путін міг би припинити всі бойові дії за хвилину: «Так буде краще для самої росії – не кажучи вже про Україну та інший світ».

Як повідомляв Укрінформ, останні очні переговори між українською та російською делегаціями відбулися 29 березня у Стамбулі. Українська делегація виступила з рядом пропозицій з припинення війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки для України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Держдеп вважає переговорну позицію кремля у війні з Україною «тотальним цинізмом» 5.00 5 1
Політика / Світ
30.04.2022 712
Еще материалы раздела «Світ»