<
НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 29 квітня – 5 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 29 квітня-5 травня 2024 року  Дощі та грози, але не всюди. Синоптики розповіли про погоду на 29 квітня  В Україні заблокували понад 2500 сайтів онлайн-казино, - Офіс генпрокурора  В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: що треба знати водіям  Місцями з дощами, проте дуже тепло: прогноз погоди на 29 квітня  Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росіївсі новини дня
Політика
Україна
01.05.2022 1075

Окупанти вбили полоненого бійця "Азова". Фото надіслали його матері, - Денісова

Українські військовослужбовці, які потрапили в полон російських окупантів у Маріуполі орієнтовно 19-20 квітня, були піддані катуванню. Мати одного з них, якого було спочатку вбито, отримала фото бездиханого сина на телефон.

imgonline_com_ua_resize_4ie7mxxwik_650x410_01.05.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення уповноваженої Верховної ради України з прав людини Людмили Денісової.

 

"Одного з чоловіків рашисти після нелюдських тортур жорстоко вбили, а фото - підтвердження своїх дій, сьогодні вранці надіслали матері "азовця". Мати розповіла, що її син потрапив в оточення росіян і фігурував на відео російських пропагандистів", - пише вона.

За словами Денісової, катування та вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

"Зокрема, стаття 3 Конвенції забороняє насилля над життям та особистістю, зокрема всі види вбивств, завдання каліцтва, жорстоке поводження й тортури", - нагадала право захисниця.

Вона також підкреслила, що домовленості з Росією не вартують паперу, на якому написані.

"Окупанти вдаються до підступних провокацій, не гребують прикриватися цивільними та використовують людей, як живий щит. Вони змушують людей здатися в полон, після чого вбивають", - додала Денісова.

Як повідомлялось, російські війська за два місяці вбили вдвічі більше жителів Маріуполя, ніж гітлерівці за два роки окупації під час Другої світової війни. Кількість загиблих оцінюється в понад 20 000.

Оценка материала:

5.00 / 1
Окупанти вбили полоненого бійця "Азова". Фото надіслали його матері, - Денісова 5.00 5 1
Політика / Україна
01.05.2022 1075
Еще материалы раздела «Україна»