НОВИНИ ДНЯ: В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюквсі новини дня
Політика
Світ
01.05.2022 4081

«Він нікого не слухає». Експосол США у Москві вважає, що Путін приречений

Експосол США у Москві, директор Інституту Фрімена-Сполі з міжнародних досліджень Стенфордського університету Майкл Макфол вважає, що режим глави Кремля Володимира Путіна приречений.

Про це він сказав під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму. Пише НВ. 

За словами Макфола, те, що Путін перебуває при владі у РФ вже понад 20 років, є важливим фактором, який послаблює його позиції, проте після російського вторгнення в Україну цей процес ще більш прискорився.

«Я впевнений, що ця війна катастрофічна для уряду Путіна і для самого Путіна. Не знаю, як він впаде, але зараз ми бачимо початок кінця путінізму. Тому що він припустився величезної помилки… Кожна країна світу, де керівництво таке старе і стільки часу перебуває при владі, приречена. Тому що вони не слухають їхніх фінансових міністрів, вони не слухають своїх радників, вони не слухають прем'єрів», — пояснив він.

Колишній дипломат зазначив, що, оскільки Путін приймає рішення одноосібно і не дослухається до порад свого оточення, це виключає виправлення ним своїх помилок.

«Він не слухає ні Лаврова, ні Мішустіна — нікого. І це одна з проблем. Саме тому він подумав, що все правильно робить. Зараз кажуть, що 80% підтримують Путіна. Не вірте цим соціологічним опитуванням. Тому що в країні ГУЛАГу ніхто вам не говорить правду, коли до них звертаються з такими опитуваннями», — наголосив Макфол.

Київський безпековий форум, заснований Фондом Арсенія Яценюка Відкрій Україну, є провідною міжнародною платформою з обговорення проблем війни та миру, національної та світової безпеки.

Оценка материала:

5.00 / 4
«Він нікого не слухає». Експосол США у Москві вважає, що Путін приречений 5.00 5 4
Політика / Світ
01.05.2022 4081
Еще материалы раздела «Світ»