<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососемвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
01.05.2022 785

Рига передала Києву 11 сучасних автобусів та гумдопомогу

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з делегацією мерії Риги на чолі з віцемером латвійської столиці Едвардсом Смілтенсом, яка прибула, щоб передати Києву 11 сучасних автобусів та гуманітарну допомогу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба мера Києва.

«Я вдячний нашим латвійським друзям, мерії міста Рига, які передали Києву в якості допомоги 11 сучасних пасажирських автобусів. А також – гуманітарну допомогу. Це для нас сьогодні дуже важливо. Нам потрібно оновлювати і збільшувати парк громадського транспорту. Робити пересування містом, особливо в цих складних умовах, комфортним для киян, – сказав мер столиці. – І я вдячний віцемеру Риги Едвардсу Смілтенсу за його візит, щоб особисто передати цю допомогу та підтримати нас. Це для нас – свідчення солідарності Латвії з Україною, її столицею, з українським народом у нашій боротьбі за свою незалежність та свободу», – підкреслив Кличко.

Смілтенс зазначив, що на кожному автобусі є принт із символічного муралу з обіймами, який зробив у Ризі латвійський художник.

«Це – символ того, що латвійці підтримують, обіймають вас і допомагають українцям, – сказав Смілтенс. – Окрім автобусів, ми також доставили і пришлемо ще гуманітарну допомогу – продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни. Це – допомога не тільки від влади Риги, а й від усіх мешканців нашого міста киянам. І зараз ми розглядаємо можливість передачі Києву ще понад 30 автобусів», – сказав віцемер Риги.

Він також зазначив, що Латвія першою з європейських країн почала приймати біженців з України. На сьогодні в Ризі отримали прихисток 24 тисячі українців, і влада міста готова прийняти ще.

Київ та Рига домовилися про подальшу співпрацю. Зокрема, про консультації з латвійськими фахівцями по генплану Києва щодо збереження культурної спадщини. А латвійцям цікавий досвід Києва в цифровізації муніципального управління, впровадження системи відеоспостереження.

Оценка материала:

5.00 / 2
Рига передала Києву 11 сучасних автобусів та гумдопомогу 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
01.05.2022 785
Еще материалы раздела «Столиця»