<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.05.2022 522

Офіційний статус безробітного відтепер можна отримати через «Дію»

Уряд спростив реєстрацію в Державній службі зайнятості українців, що втратили роботу під час воєнного стану, тому відтепер стати на облік по безробіттю можна за спрощеною процедурою.

630_360_1646559861-287_01.05.22

Відтепер стати на облік по безробіттю можна лише подавши заяву в електронній формі через додаток або портал Дія, без урахування документів про освіту, трудової книжки, військово-облікового документа.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Отримати офіційний статус безробітного можуть громадяни, які після введення воєнного стану працювали на умовах трудового договору, гіг-контракту чи іншого цивільно-правового договору, але втратили роботу. Уряд гарантує виплату допомоги всім, хто став на облік у визначеному законодавством порядку», - додали у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів на засіданні 29 квітня схвалив постанову, якою спростив реєстрацію в Державній службі зайнятості українців, які втратили роботу під час дії воєнного стану.

Оценка материала:

5.00 / 2
Офіційний статус безробітного відтепер можна отримати через «Дію» 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
01.05.2022 522
Еще материалы раздела «Суспільство»