<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Україна
01.05.2022 3505

Британська розвідка з’ясувала, навіщо Росії Херсон

Заяви про «неможливість» повернення Україні тимчасово захопленого Херсона та перехід з гривні на рубль, ймовірно, свідчать про намір Росії здійснити сильний політичний та економічний вплив на Херсон у довгостроковій перспективі.

Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

Після захоплення Херсона Росія намагалася легітимізувати свій контроль над містом та прилеглими територіями шляхом встановлення проросійської адміністрації.

Нещодавні заяви цієї адміністрації включають оголошення повернення під контроль України «неможливим» та оголошення про чотиримісячний перехід валюти з української гривні на російський рубль. Відсьогодні в Херсоні мають використовувати російський рубль.

Ці заяви, ймовірно, свідчать про намір Росії здійснити сильний політичний та економічний вплив на Херсон у довгостроковій перспективі.

«Тривалий контроль над Херсоном та його транспортними сполученнями підвищить здатність росії підтримувати просування на північ і захід і покращить безпеку російського контролю над Кримом», - йдеться у повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Британська розвідка з’ясувала, навіщо Росії Херсон 5.00 5 1
Політика / Україна
01.05.2022 3505
Еще материалы раздела «Україна»