НОВИНИ ДНЯ: У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloombergвсі новини дня
Політика
Україна
02.05.2022 3613

Мобілізацію можуть продовжити після 24 травня – роз’яснення ЗСУ

В залежності від ситуації на фронті мобілізація може бути продовжена після 24 травня.

Про це на брифінгу в медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач, передає кореспондент Укрінформу.

Мобілізація була оголошена протягом трьох місяців, з 24 лютого, які скоро мають спливти, але це не значить, що вона може закінчитися. Все буде залежати від обстановки, яка складеться на той період (24 травня — ред.). Якщо буде потрібно, далі будемо поповнювати ряди наших військових частин військовослужбовцями, керівництвом держави у разі необхідності буде прийнято рішення щодо продовження термінів цієї мобілізації. ...Якщо така потреба буде, будуть продовжуватися бойові дії, однозначно буде потреба поповнення фахівцями військовими наших частир. Тому керівництвом, думаю, буде продовжена мобілізація після 24 травня”, - сказав Горбач.

Наразі, додав він, мобілізація триває вже понад два місяці. За словами представника ЗСУ, за кількісними та якісними показниками мобілізація виконана на 100% і зараз темпи її дещо знизилися

“Мобілізація продовжується вже значно меншими темпами, тому що в кінці лютого - на початку березня в більшій мірі була укомплектована бойова компонента як ЗСУ, так інших складових сил оборони. Зараз ми проводимо доукомплектування, поповнення військових частин людьми, які потрібно доукомлектовані. Темпи набагато нижчі, але йде за планом", - сказав Горбач.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

24 лютого Указом Президента в країні у зв'язку з військовою агресією російської федерації оголошено мобілізацію. Мобілізація проводиться протягом 90 діб із дня набрання чинності цього указу.

Оценка материала:

5.00 / 3
Мобілізацію можуть продовжити після 24 травня – роз’яснення ЗСУ 5.00 5 3
Політика / Україна
02.05.2022 3613
Еще материалы раздела «Україна»