НОВОСТИ ДНЯ: Дефіцит бензину на АЗС: як вирішити проблему і скільки коштує паливо в Європі  "Сталінські традиції". За крейсер "Москва" заарештовано главу Чорноморського флоту РФ – ГУР  У Маріуполі виявили ще одне масове поховання - вже четверте  Виїзд студентів за кордон в умовах воєнного стану: що потрібно знати  кремль показово карає командирів російських військ за поразки в Україні - розвідка  В Україну йде літнє тепло, дощі з грозами – лише у двох регіонах  Найсмачніший торт Снікерс: приготувавши раз, ви закохаєтеся в нього назавжди!все новости дня
Жизнь и Стиль
Общество
02.05.2022 8464

Лікар назвала найнебезпечніший маринад для шашлику: при готуванні виділяє канцерогени

Смажене м'ясо на мангалі, особливо жирна свинина - не сама здорова і корисна їжа. Але можна зробити її ще шкідливіше за допомогою неправильного маринаду.

Який спосіб маринувати шашлики вважається найгіршим - пише rbc.ua.

За словами дієтолога Ірини Морозової, найгіршим, і в той же час дуже популярним, вважається маринад на основі майонезі.

Справа в тому, що при смаженні такого шашлику виділяються канцерогени - речовини, які підвищують ймовірність виникнення злоякісних пухлин.

"Коли шашлик маринують у майонезі - це чи не найгірший варіант для тих, кому дороге здоров'я. При впливі високих температур майонез виділяє канцерогенні речовини, не кажучи вже про те, що така кількість жирів просто неприйнятна", - говорить лікар.

Крім майонезу небажаним маринадом є і оцет (який також входить до складу майонезу). Оцет чинить негативний вплив на шлунково-кишковий тракт. Якщо захоплюватися цією добавкою, можна отримати хворобу нирок.

Здавалося б корисний кефір дієтолог також не рекомендує використовувати. Справа в тому, що поєднуючись з м'ясом кефір буде перешкоджати засвоєнню білка і заліза.

У підсумку крім шкідливості від жирного і смаженого м'яса нічого корисного ви не отримаєте.

Чи можна купувати замариноване в магазині м'ясо

Експерт застерігає від такої покупки. Адже готовий для смаження шашлик, як правило, в незрозумілому маринаді. І ще, як часто буває, не першої і навіть не другої свіжості.

Який маринад використовувати можна

Лікар радить маринувати м'ясо в кмині, цибулі, зелені і травах, а всякі "пом'якшувачі" не додавати. Якісне свіже м'ясо і без того буде ніжним і м'яким.

Раніше лікар розповіла, яке м'ясо вважається найкориснішим.

Оценка материала:

4.00 / 4
Лікар назвала найнебезпечніший маринад для шашлику: при готуванні виділяє канцерогени 4.00 5 4
Жизнь и Стиль / Общество
02.05.2022 8464
Еще материалы раздела «Общество»