НОВИНИ ДНЯ: Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпецівсі новини дня
Політика
Росія
02.05.2022 776

У рф на війну з Україною наказали набирати по 200 «добровольців» щотижня

В російській федерації активізується кампанія з набору «добровольців» на військову службу за контрактом.

630_360_1648752555-590_02.05.22

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Телеграмі.

«Передбачається, що вони мають відновити втрати особового складу підрозділів, які брали участь у бойових діях на території України. Також планується формування кількох нових підрозділів. При підписанні контрактів надається перевага тим, хто раніше проходив військову службу», - ідеться в повідомленні.

У ГУР МОУ зазначають, що військове керівництво рф встановило чіткі «норми набору»: для далекосхідного та сибірського федерального це 200 «добровольців» щотижня. При цьому, в Москві набір взагалі не проводиться.

Для мотивування до проходження служби з «добровольцями» проводяться агітаційні заходи. Зокрема, повторюються традиційні російські наративи про «колективний Захід» та «неіснуючу Україну». Також обіцяється підвищене матеріальне забезпечення та пільги.

У ГУР нагадали, що російське командування вже використало не менше 95% підготовлених БТГр і цього все одно виявилось недостатнім для досягнення «успіху» у війні з Україною.

Як повідомляв Укрінформ, за даними української розвідки, для приховування інформації про пересування російських військ білорусам вимикають інтернет.

Оценка материала:

5.00 / 2
У рф на війну з Україною наказали набирати по 200 «добровольців» щотижня 5.00 5 2
Політика / Росія
02.05.2022 776
Еще материалы раздела «Росія»