<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
02.05.2022 3495

У Сухопутних військах наголосили, що мобілізація - це обов’язок громадянина

Мобілізація до Збройних сил під час воєнного стану не може бути добровільною чи примусовою, це обов’язок громадян.

630_360_1651489783-193_02.05.22

Про це на брифінгу в медіацентрі Україна - Укрінформ заявив начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

"Що стосується мобілізації або призову, тут добровільний порядок у принципі не передбачається. Добровільний порядок передбачається тільки при вступі на військову службу за контрактом. А при мобілізації чи на строкову службу, це є обов’язок кожного громадянина - боронити свою державу”, - сказав Горбач.

Він також прокоментував заяви про “примусове вручення повісток на блокпостах", зауваживши, що для повідомлення в будь-який спосіб військовозобов’язаному про те, що він має з’явитися до територіального центру комплектування, місце і спосіб чітко не передбачені. "Його мають повідомити, і його обов’язок з’явитися”, - наголосив начальник управління.

За його словами, особи, які після отримання повістки незаконно виїхали за кордон, нестимуть кримінальну відповідальність.

"Якщо будуть виявлені факти, що вони виїхали за кордон в незаконний спосіб, таким чином вони ухилилися від виконання свого обов’язку, проходження військової служби. За це чинним законодавством передбачена кримінальна відповідальність. Ці люди будуть кримінально переслідуватися відповідно до законодавства України, так само як і ті особи, які допомогли в незаконному перетині кордону”, - сказав Горбач.

Раніше він заявив, що залежно від ситуації, мобілізація може бути продовжена після 24 травня.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого Указом Президента у зв'язку з військовою агресією російської федерації оголошено мобілізацію. Вона проводиться впродовж 90 діб від дня набрання чинності Указом.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Сухопутних військах наголосили, що мобілізація - це обов’язок громадянина 5.00 5 1
Політика / Україна
02.05.2022 3495
Еще материалы раздела «Україна»