<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Європа
03.05.2022 756

Санкції з росії не будуть зняті, доки вона не укладе мир на умовах України - Шольц

Санкції, накладені на росію у відповідь на її вторгнення в Україну, не будуть зняті доти, доки москва не укладе мирну угоду з Україною, причому умови миру має визначити Україна, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Як передає Укрінформ з посиланням на Reuters, про це він сказав у інтерв'ю громадському телебаченню ZDF у понеділок.

За словами Шольца, російський президент путін прорахувався, припустивши, що йому вдасться захопити територію в України, оголосити про припинення воєнних дій і та домогтися зняття санкцій з боку західних країн.

«Він не думав, що Україна чинитиме такий опір, - зазначив Шольц. - Він не думав, що ми підтримуватимемо її так довго… Ми не зніматимемо санкції, доки він не досягне угоди з Україною. І він не доб’ється цього, нав’язуючи умови миру».

За словами Шольца, Німеччина також не прийме анексію Криму росією. «Це було порушенням міжнародного права», - підкреслив він.

Шольц парирував критикам з обох боків: і тим, хто дорікав йому спочатку за зволікання з відправленням Україні важкого озброєння, і пацифістам, котрі почали критикували його після того, як Німеччина минулого тижня оголосила про постачання Києву зенітних самохідних установок «Гепард».

«Немає сенсу робити щось тільки тому, що хтось кричить, або не робити щось тільки тому, що хтось кричить», - сказав Шольц.

Як повідомлялось, під час голосування цього тижня в Бундестазі постанови, яка дозволяє постачання Україні важких озброєнь, ліві були однією з двох партій, які голосували проти. Федеральний уряд на чолі з Шольцем хоча й підтримав передачу ЗСУ важких озброєнь, але продовжує вагатися, пояснюючи свою позицію небажанням ставати стороною конфлікту.

Нещодавно про те, що в нинішній ситуації треба відійти від пацифістських гасел, заявили в партії «Зелених», яка традиційно виступає проти надання зброї воюючим сторонам.

Оценка материала:

5.00 / 2
Санкції з росії не будуть зняті, доки вона не укладе мир на умовах України - Шольц 5.00 5 2
Політика / Європа
03.05.2022 756
Еще материалы раздела «Європа»