<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканням  Великодній календар: коли купувати вербу, пекти паску та зустрічати Радоницю  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війни  Меню на Великдень 2024: найкращі страви до святкового столу  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнутивсі новини дня
Політика
Україна
03.05.2022 1259

Зеленський: Маріуполь – це випалене місто, у Харкові ж зруйнована п’ята частина всіх будівель

У Харкові зруйновано п’яту частину всіх будівель, а в Маріуполі немає жодної вцілілої будівлі.

Про це розповів Президент Володимир Зеленський у зверненні до парламенту Албанії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«російська армія б’є по наших містах і селах з артилерії, авіації, не жаліє ракет. У нашому найбільшому місті на сході країни – місті Харкові зруйнована п’ята частина усіх будинків, це більше ніж 2,5 тисячі будинків. Вони спалені, розбиті російськими снарядами або пошкоджені обстрілами», - зазначив глава держави.

Водночас він підкреслив, що півмільйонне місто на морському узбережжі - Маріуполь зруйноване вщент, там немає жодної вцілілої будівлі.

За словами Президента, це – випалене місто, яке з початку березня було в облозі російських загарбників під постійними обстрілами і бомбардуваннями.

«Але можна взяти будь-яке українське місто чи село, куди зайшли російські окупанти, і звідти будуть дуже сході повідомлення про руйнування і про вбивства, про знущання, про примусове вивезення людей у росію, про тотальне розкрадання усього, що є на нашій території», - наголосив Зеленський.

Він додав, що люди старшого віку, які пережили Другу світову війну, говорять про неймовірну жорстокість, не бачену навіть 80 років тому.

«Вони (росіяни – ред.) не хочуть зупинятися, напавши на Україну, вони хочуть піти далі, намагаючись відродити тиранію найгіршого рівня, яку тільки бачили у ХХ столітті. росія стала найбільшою загрозою усьому вільному світу», - підкреслив Зеленський.

Президент переконаний, що якщо зупинити рф зараз в Україні, зможемо врятувати Європу від ери несвободи.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабне вторгнення. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, авіації, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський: Маріуполь – це випалене місто, у Харкові ж зруйнована п’ята частина всіх будівель 5.00 5 2
Політика / Україна
03.05.2022 1259
Еще материалы раздела «Україна»