<
НОВИНИ ДНЯ: Парламентський комітет підтримав підвищення акцизів на пальне: як зростуть ціни на АЗС  В Україні у неділю прогнозують дощі та грози, вдень до +32°  Правила військового обліку для 25-річних: що потрібно зробити і чи мають право вручити повістку  Мобілізація в Україні: Зеленський заявив про суттєві зрушення  Винищувачі F-16 скоро доправлять в Україну, - прем'єр Данії  Грози і спека: якою буде погода в Україні 2 червня  Трамп винен у кримінальній справі: чи зможе він балотуватися в президенти СШАвсі новини дня
Політика
Україна
04.05.2022 659

На «Азовсталі» перебувають понад 40 важкопоранених військових

На території меткомбінату "Азовсталь" перебувають понад 40 важкопоранених військових.

Про це під час брифінгу розповіла віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

"Там зараз більше 40 важкопоранених, лежачих, і вони потребують порятунку. Українська влада звернулась до росії і вимагає знайти рішення і видати нам тих людей, які не є комбатантами і за Женевським конвенціями мають бути передані Україні, бо вони важкопоранені і потребують такої допомоги", - сказала вона.

За словами Верещук, евакуація військових належить більше до юрисдикції та відповідальності військового командування. Бо вони напрацьовують певні алгоритми, а міністерство займається гуманітарним питаннями.

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу. Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Нацгвардії, українська морська піхота, мотострільці.

3 травня евакуйовані з Маріупольського меткомбінату «Азовсталь» прибули до Запоріжжя, їм надають всю необхідну допомогу.

Віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук раніше заявляла, що загалом з «Азовсталі» евакуювали 156 людей. За її словами, кількасот людей ще залишаються на території підприємства.

Оценка материала:

5.00 / 1
На «Азовсталі» перебувають понад 40 важкопоранених військових 5.00 5 1
Політика / Україна
04.05.2022 659
Еще материалы раздела «Україна»