НОВИНИ ДНЯ: У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloombergвсі новини дня
Політика
Україна
04.05.2022 4611

Арестович: Україні вигідна загальна мобілізація в Росії, є три причини

Загальна мобілізація у Росії принесе користь Україні. Про це радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив в інтерв'ю Марку Фейгіну за підсумками 1 травня.

За словами Арестовича, на загальну мобілізацію в Росії чекають люди, які зараз на території РФ об'єдналися в осередки легіону "Свобода Росії" – у них для боротьби з путінським режимом поки що немає зброї, але вони її отримають, коли їх призвуть до армії. Пише liga.net.

"Мобілізація в Росії, загальна – благо для України. Тому що почнеться останній відлік днів режиму Путіна, дуже швидкий зворотний відлік. Це буде вже непереборний процес. Найкраще, що може статися, це загальна мобілізація в Росії. Це настільки хороший для нас козир, що навіть не хотілося говорити", – сказав Арестович.

Як заявив радник глави ОП, по-перше, в результаті загальної мобілізації в РФ може виявитися, що в країні існує набагато більше осередків легіону "Свобода Росії", ніж очікувалося. По-друге, може розпочатися повальне приєднання до цих осередків.

"А по-третє, вони не прогодують цю масу людей... І це почне валити російську економіку ще швидше, ніж є зараз", – сказав Арестович.

На думку радника голови ОП, зараз у путінського режиму ще є шанс "відпетляти", припинити війну, домовитися, але з моменту оголошення загальної мобілізації для Путіна почнеться зворотний відлік.

"Величезні сотні тисяч... або скільки там – десятки тисяч мобілізованих мужиків зі зброєю, яких насильно женуть на фронт... Пригадаймо 1917 рік, коли батюшку-царя зняли мобілізовані... Нормальні російські мужики... нормальні, яких смикнуть від сімей, вони й постукають у цей бункер (Путіна) – прикладом", – заявив радник голови ОП.

Оценка материала:

5.00 / 4
Арестович: Україні вигідна загальна мобілізація в Росії, є три причини 5.00 5 4
Політика / Україна
04.05.2022 4611
Еще материалы раздела «Україна»