<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Нафтопереробка в РФ впала до майже річного мінімуму через дронові атаки, - Bloomberg  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Яка кількість населення в Україні буде 2050 року: демографи шокували прогнозом  Наближений до Путіна олігарх виведе частину бізнесу з Росії через вплив санкцій  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отримання  Синоптикиня Наталка Діденко попередила про потужні дощі та повідомила, коли потеплішаєвсі новини дня
Політика
Росія
04.05.2022 656

Росіяни не розуміють "денацифікацію". Кремль вирішив відмовитися від терміна, - дослідники

Росія прийняла рішення різко скоротив використання терміна "денацифікація", який президент Володимир Путін поряд з" демілітаризацією " згадував як причину початку війни проти України. Оскільки росіяни не розуміють значення терміна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дослідження журналістів "Проект".

Журналісти зазначає, що у своєму виступі 24 лютого Путін назвав цілями "так званої спецоперації демілітаризацію і денацифікацію України". Оскільки заяву готували в обстановці секретності, використовувані терміни не встигли опрацювати фахівці.

При цьому російським пропагандистам довелося нескінченно повторювати про "денацифікацію".

"Майже відразу з'ясувалося, що термін-невдалий. Приблизно через тиждень після початку війни Кремль попросив своїх соціологів провести закриті телефонні соцопитування, у тому числі з питанням про ставлення росіян до основних тез пропаганди", - йдеться в повідомленні.

Чотири співрозмовники видання-високопоставлений медіаменеджер і близькі до Кремля соціолог і політтехнологи-стверджують, що респонденти не змогли толком пояснити значення терміна "денацифікація". При цьому одне з джерел підкреслило, що росіянам було складно навіть вимовити це слово.

"Після цього у нас почався бардак-щотижня шукали нові слова, але нічого вдалого підібрати не вдалося", – поскаржився співрозмовник, близький до Кремля.

У зв'язку з цим влада РФ вирішила різко скоротити використання слова "денацифікація" в ефірі, оскільки зовсім відмовитися від нього було неможливо – "не можна просто забути озвучену президентом мету".

Оценка материала:

5.00 / 2
Росіяни не розуміють "денацифікацію". Кремль вирішив відмовитися від терміна, - дослідники 5.00 5 2
Політика / Росія
04.05.2022 656
Еще материалы раздела «Росія»