<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний переліквсі новини дня
Політика
Європа
04.05.2022 814

Лише 300 вояків і списані боєприпаси: розвідка про «боєздатність» сил у Придністров'ї

росіяни штучно нагнітають ситуацію в Придністров'ї, щоб використовувати її як психологічну атаку проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони у Фейсбуці.

"Усвідомлюючи відсутність помітних успіхів у так званій спеціальній операції проти України та ефективність дій українських підрозділів, окупаційне командування намагається створювати зони нестабільності поблизу українського кордону та видимість загрози нападу російських та проросійських збройних формувань з території Придністров’я. росіяни нагнітають ситуацію в Придністров'ї, щоб використовувати її як психологічну атаку проти України та шукають шляхи розпорошення сил української армії під час складної оборонної кампанії із захисту українського Донбасу і Півдня країни", - йдеться у повідомленні.

За оцінками експертів, кількість реально боєздатного та вмотивованого особового складу підрозділу Оперативної групи російських військ у Придністровському регіоні Республіки Молдова (ОГРВ ПРРМ) не перевищує 300 осіб, завданням яких є охорона складів боєприпасів у селі Колбасна.

Зазначається, що більше половини усіх боєприпасів, що знаходяться на зберіганні, вичерпали свій термін придатності і не підлягають транспортуванню. Лише 7-8 тис. тонн є справними та можуть бути використані. Близько двох третин усієї бойової техніки на території Придністров’я є повністю або частково небоєздатною, а також немає матеріальних засобів та виробничих потужностей для її ремонту та відновлення.

"Потенційно, Придністров’я може бути використано як плацдарм для налагодження ліній постачання і забезпечення розгортання російського угруповання на території Республіки Молдова, але це стане можливим лише у разі створення сухопутного коридору з росією через територію південних областей України", - додають у ГУР.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на Генштаб ЗСУ, обстановка у Придністровському регіоні Республіки Молдова залишається напруженою. Російський агресор через підконтрольні засоби масової інформації продовжує розповсюджувати провокативні повідомлення про посилення загрози населенню Придністров’я з боку України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лише 300 вояків і списані боєприпаси: розвідка про «боєздатність» сил у Придністров'ї 5.00 5 2
Політика / Європа
04.05.2022 814
Еще материалы раздела «Європа»