<
НОВИНИ ДНЯ: Ці супи не дадуть стати стрункими: які обрати натомість  Критична демографічна ситуація: що хочуть запропонувати українцям, щоб зросла народжуваність  Спека чи зливи: що чекати від літа-2024   Командувач Нацгвардії: для окупації Харкова ворогу потрібні роки  Корисна і соковита шаурма: як приготувати смачний перекус вдома  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюансвсі новини дня
Політика
Світ
04.05.2022 715

лавров поширює антисемітську брехню - президент Ізраїлю

Президент Ізраїлю Ісаак Герцог заявив, що глава мзс рф сергій лавров у своїх останніх заявах щодо євреїв поширює антисемітську брехню.

Як передає Укрінформ, про це він заявив в інтерв’ю Haaretz.

«Спочатку я не міг повірити, що ці слова вимовив російський міністр закордонних справ. Вони мене розлютили і викликали огиду. Саме тиждень, коли ми згадуємо Голокост, міністр закордонних справ росії лавров обирає для поширення брехні, жахливої брехні, яка тхне антисемітизмом», - сказав Герцог.

Президент Ізраїлю додав, що очікує на вибачення лаврова.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ росії сергій лавров в інтерв'ю італійській телекомпанії "Медіасет" заявив, що гітлер мав єврейську кров, а найзатятіші антисеміти, як правило, євреї. Ізраїль висловив обурення такою заявою.

Президент Володимир Зеленський розцінив такі заяви лаврова як перекладання провини за злочини нацистів на єврейський народ і висловив цікавість, чи залишиться після цього посол Ізраїлю в москві.

Оценка материала:

5.00 / 2
лавров поширює антисемітську брехню - президент Ізраїлю 5.00 5 2
Політика / Світ
04.05.2022 715
Еще материалы раздела «Світ»