<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців  Які зміни чекають на українців у липні: всі нововведення  Бензин подорожчав, дизель та автогаз подешевшали: як змінилися ціни на АЗС за місяць  Синоптики шокували прогнозом погоди на липень: вся Україна – в зоні ризику  Начальник штабу "Азова" не задоволений відповіддю ДБР щодо генерала Содоля  Звільнення українських заручників з РФ може стати реальним: Лубінець зробив гучну заяву  Навіщо РФ інженерні війська КНДР на війні в Україні: експерт вразив відповіддювсі новини дня
Політика
Україна
05.05.2022 627

В Іспанії затримали Шарія

4 травня 2022 року правоохоронні органи Іспанії затримали Анатолія Шарія, якого в Україні підозрюють у державній зраді.

Про це повідомляє СБУ.

"Правоохоронні органи Іспанії затримали А. Шарія 4 травня 2022 року. Це стало можливим завдяки тісній взаємодії Служби безпеки України з Офісом генерального прокурора, міжнародними партнерами та у результаті багаторівневої спецоперації українських правоохоронців", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 16 лютого минулого року блогеру Шарію оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

22 лютого минулого року Шарія викликали для проведення слідчих дій, але він не з'явився. Його неявку СБУ трактує як приховування від слідства. Тоді адвокати блогера заявляли, що він перебуває на території ЄС і має статус біженця, і його поява в Україні поки що неможлива.

25 лютого в СБУ повідомили, що Шарія оголошено в державний розшук.

2 березня стало відомо, що суд дозволив правоохоронцям затримати Шарія.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Іспанії затримали Шарія 5.00 5 1
Політика / Україна
05.05.2022 627
Еще материалы раздела «Україна»