<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
05.05.2022 1008

Україні потрібні ракетні системи залпового вогню M142 HIMARS та М270 MLRS – Залужний

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поінформував Голову об’єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі про оперативну обстановку на різних напрямках та наголосив на потребі України в РСЗВ M142 HIMARS та М270 MLRS.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Телеграмі.

«Традиційно поінформував свого американського колегу про оперативну обстановку. Зокрема, про переміщення основних зусиль противника на Луганський напрямок, де в районі Попасної, Кремінної і Торського тривають запеклі бої, а також про перехід сил оборони України до контрнаступальних дій на Харківському та Ізюмському напрямках. Акцентував на поновленні застосування російським агресором крилатих ракет», - наголосив Головнокомандувач.

За словами Залужного, головною метою цих дій є руйнування логістичних шляхів постачання військово-технічної допомоги Україні. Так, протягом доби 3 травня противник застосував 14 крилатих ракет, які були випущені зі стратегічних бомбардувальників Ту-160 з Каспійського моря. Станом на північ минулої доби було зафіксовано 8 запусків крилатих ракет по нашій території. Тому питання надання Україні ракетних систем залпового вогню M142 HIMARS та М270 MLRS є дуже актуальним.

Залужний подякував партнерам за надану Україні допомогу та за підтримку в опануванні нових видів озброєння і техніки.

Як повідомлялось, Сполучені Штати продовжують поставки в Україну гаубиць М777 калібру 155 мм, наразі вже доставлено понад 90% від запланованої кількості.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україні потрібні ракетні системи залпового вогню M142 HIMARS та М270 MLRS – Залужний 5.00 5 2
Політика / Україна
05.05.2022 1008
Еще материалы раздела «Україна»