<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців  Які зміни чекають на українців у липні: всі нововведення  Бензин подорожчав, дизель та автогаз подешевшали: як змінилися ціни на АЗС за місяць  Синоптики шокували прогнозом погоди на липень: вся Україна – в зоні ризику  Начальник штабу "Азова" не задоволений відповіддю ДБР щодо генерала Содоля  Звільнення українських заручників з РФ може стати реальним: Лубінець зробив гучну заяву  Навіщо РФ інженерні війська КНДР на війні в Україні: експерт вразив відповіддювсі новини дня
Політика
Україна
05.05.2022 553

Ексглава ЦРУ очікує контратаки українців, але треба пережити 9 травня

Війна росії проти України досягла ключового етапу: після програшу на початковому етапі кремль намагатиметься досягти якомога більших перемог до 9 травня, з іншого боку – Україна почне вводити в бій передане Заходом важке озброєння і у найближчі тижні може наростити темп контрнаступальних операцій.

630_360_1651733576-139_05.05.22

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив колишній директор ЦРУ, екскомандувач Центрального командування США та силами США і НАТО в Іраку й Афганістані генерал Девід Петреус.

«Думаю, що ми зараз перебуваємо на ключовому етапі війни в Україні», - заявив Петреус.

Американський генерал вказав на те, що Україна виграла битви на початковому етапі війни – під Києвом, Черніговом та Сумами, і росіяни були змушені залишити ці міста «після того, як не змогли взяти столицю, не змогли повалити уряд та встановити проросійського президента на місце президента Зеленського».

Після цього росіяни зосередили свої зусилля на східній та південно-східній частині України, «не зумівши також пройти й півдороги до Одеси». «Вони хотіли пройти через Миколаїв, але не змогли проїхати навіть два мости, які перетинають річку через Миколаїв, щоб дістатися Одеси. Тож ця ціль для них недосяжна», - додав Петреус.

За його словами, наразі зусилля російських військ спрямовані на захоплення якомога більше територій на південному сході України, на південь від Харкова, наступаючи з ОРДЛО, а також зі сторони Маріуполя, де на «Азовсталі» все ще продовжують триматися українські захисники.

Відповідно до оцінки генерала США, росіянам вдалося отримати «деякі дуже важко здобуті досягнення за дуже високу ціну». І, попри суттєві втрати, вони все ще здатні завдавати руйнівні удари.

«Вони (російські війська – ред.) зазнали дуже суттєвих втрат в особовому складі, основних системах озброєння, транспортних засобах тощо. Але очевидно, що вони все ще здатні завдавати дуже руйнівні ракетні та бомбардувальні удари буквально на всій території України. А потім також пускати в хід дуже суттєву кількість реактивних систем залпового вогню та артилерії по районах, які розташовані ближче до лінії фронту», - заявив екскомандувач Центрального командування США.

На цьому тлі Україна поспішає «пустити в дію величезну кількість озброєння, обладнання, боєприпасів тощо, які надаються Сполученими Штатами, Великою Британією та іншими країнами НАТО та Заходу», і доставити все це на передову.

«І я думаю, що протягом наступних тижнів ми побачимо, як українці нарощують темпи своїх контратак на сході та на південному сході. Але знову ж таки, зараз ключовий момент для Росії, яка намагається досягти якомога більшого прогресу до святкування перемоги у Другій світовій війні 9 травня в Москві, коли володимир путін, безсумнівно, хотів би повідомити про якийсь великий успіх, який виправдовував би колосальні витрати, які він завдав своїй країні, своїм військовим та Україні», - вважає ексочільник ЦРУ.

На його переконання, українці, які згуртувалися всією нацією для протистояння вторгненню, зможуть відбити захоплені росією українські території. Наступні тиждень-два, як вважає Петреус, будуть ключовими у російсько-українській війні.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ексглава ЦРУ очікує контратаки українців, але треба пережити 9 травня 5.00 5 2
Політика / Україна
05.05.2022 553
Еще материалы раздела «Україна»