<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
05.05.2022 607

США підтримають безпеку Швеції на час розгляду заявки на вступ до НАТО

США готові підтримати безпеку Швеції на час розгляду заявки країни на вступ до НАТО.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде після зустрічі із держсекретарем США, пише Reuters.

“Тепер я переконана, що ми маємо американські запевняння. Звісно, не конкретні безпекові гарантії, адже їх можна мати лише за умови повноправного членства у НАТО”, - сказала Лінде.

Водночас вона відмовилася розкрити деталі нових безпекових домовленостей із США.

“Це значить, що росія може бути певною, що у випадку проведення будь-яких негативних дій проти Швеції, чим вона погрожувала, США не залишать це без відповіді”, - зазначила міністр.

Як повідомлялося, нейтральна Швеція радикально змінила своє ставлення до колективної безпеки після російського вторгнення до України. Очікується, що країна подасть заявку на вступ до НАТО вже цього року, однак у Стокгольмі побоюються, що залишатимуться вразливими для росії поки завершиться офіційний процес вступу до Альянсу, на що може знадобитися до року.

Оценка материала:

5.00 / 1
США підтримають безпеку Швеції на час розгляду заявки на вступ до НАТО 5.00 5 1
Політика / Світ
05.05.2022 607
Еще материалы раздела «Світ»