НОВИНИ ДНЯ: Захоплення Вугледара навряд чи дасть росіянам особливу оперативну перевагу, - ISW  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Як приготувати куряче філе в соєвому соусі на сковороді  Що розлютило республіканців?: усе про розслідування візиту Зеленського та вимогу звільнити Маркарову  "Одягайтеся дуже тепло": синоптикиня Діденко попереджає про серйозне похолодання в Україні  Байден терміново збирає засідання “Рамштайну” на рівні лідерів  Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогервсі новини дня
Політика
Україна
05.05.2022 666

Україна стала регіональним лідером. Грузія не впоралася

Колишній посол США в НАТО, ексспецпредставник США в Україні Курт Волкер заявив, що Україна є регіональним лідером на шляху до членства в НАТО та ЄС.

Про це повідомляє Грузія-Online.

Зокрема, за словами Волкера, Україна наразі лідирує, і надана Україні можливість відчинить двері навіть для Молдови і Грузії.

«Україна, з іншого боку, стала країною, яка готова захищатись від російської агресії. У результаті в очах ЄС та США Україна виглядає більше як суверенна, незалежна та європейська держава. Отже, їхні можливості на шляху до членства в НАТО та ЄС більші, ніж раніше, і зараз Україна лідирує», – сказав Волкер.

Відтак, наголосив він, Грузія більше не є регіональним лідером.

«Грузія більше не лідер. Багато років тому ми говорили, що Грузія найкраще підготовлена до вступу до НАТО або навіть до Європейського Союзу – тепер усі бачать Грузію як країну, чия демократія повернулася назад», - сказав Волкер.

Він пояснив причини цього і сказав, що на грузинську демократію вплинули неякісно проведені вибори, рішення опозиції не йти в парламент, ігнорування угоди Шарля Мішеля.

За його словами, зараз вони «чекають наступних виборів і сподіваються, що буде краще».

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна стала регіональним лідером. Грузія не впоралася 5.00 5 1
Політика / Україна
05.05.2022 666
Еще материалы раздела «Україна»