<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому: хто може виїхати за кордон і що для цього потрібно  У Трампа згадали про Україну при формуванні президентської програми нацбезпеки  На початку тижня в Україні стане ще холодніше: прогноз погоди на 13 травня  Україну накриє похолодання, місцями дощитиме: прогноз на початок тижня  В Україні у понеділок до +14°, подекуди - невеликий дощ  Синоптики розповіли про погоду на робочий тиждень в Україні  На Україну чекають заморозки: прогноз погоди на 13 травня всі новини дня
Політика
Росія
07.05.2022 1102

"Там згорають "справи": Арестович пояснив, чому у Росії палять військкомати

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович вважає, що мобілізації у РФ не буде.

Він вважає, що у РФ спеціально підпалюють військкомати, аби горіли "справи" тих росіян, які підлягають мобілізації.

Таку думку радник Офісу президента розповів в інтерв'ю російському правозахиснику та адвокату Марку Фейгіну у четвер, 5 травня.

Для чого палити військкомати? Там згорають документи. Як тебе викликати, якщо незрозуміло, хто ти і чи існуєш ти взагалі. Тобто росіянин, який спалив військкомат, позбавляє себе перспективи мобілізації. Ось вони порахували, скільки згоріло військкоматів, мабуть, висловили стурбованість і тому почали робити різні заяви", - сказав Арестович.

Зауважимо, аналітики Conflict Intelligence Team не фіксують у РФ серйозних кроків до оголошення мобілізації. Водночас зауважують, що в різних регіонах країни росіян викликають до військкоматів для "уточнення даних" та пропонують підписати короткостроковий контракт.

Нагадаємо, на думку військового експерта Олега Жданова, оголошення Путіним 9 травня загальної мобілізації в Росіє малоймовірне.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Там згорають "справи": Арестович пояснив, чому у Росії палять військкомати 5.00 5 1
Політика / Росія
07.05.2022 1102
Еще материалы раздела «Росія»