НОВИНИ ДНЯ: Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьманивсі новини дня
07.05.2022 2249

Цей чай краще не купуйте - його виробляють російські компанії: список брендів

Чай в пакетиках і розсипний - дуже популярний напій серед українців. Але, виявляється, багато популярних торгових марок, які зустрічаються на полицях магазинів, - належать російським бізнесменам.

Які саме чаї ліпше не купувати, аби не підтримувати російський бізнес, розповіла юрист Катерина Вацик на своїй сторінці у Facebook. Пише rbc.ua.

Greenfield і Tess

А ще Принцеса Нурі, Принцеса Гіта, Принцеса Канді, Принцеса Ява належать до чайної імперії Орімі, яка має в Україні "дочку" Орімі Україна.

Відомо, що в 1990-х роках російські бізнесмени Сергій Касьяненко та Олександр Євневич започаткували чайний бізнес в Росії й по сьогоднішній день їх компанія Орімі займає понад третину всієї чайної продукції РФ.

Цікаво, що кілька років тому за "трудові успіхи та активну громадську діяльність" Євневича було нагороджено медаллю ордена "За заслуги перед Батьківщиною" II ступеня. І медальку він отримав особисто з рук Володимира Путіна.

Від початку повномасштабного воєнного вторгнення Росії в нашу країну Орімі Україна не опублікувала жодної згадки про війну. Цього не зробила і російська компанія.

При цьому, пише Вацик, за 2020 рік Орімі Україна отримала чистий дохід близько 1,6 мільярда гривень.

Curtis

А також Richard, Майский, Лисма теж належать російській чайній компанії Май.

Май була заснована російським бізнесменом Ігорем Лісіненком у 1991 році на території РФ і належить йому по сьогодні.

Окрім того, що Лісіненко є основним власником чаєфасувальної компанії, так ще й він - ексдепутат госдуми у фракції "Єдіная Росія" та ярий прихильник Путіна.

А організація "Дєловая Росія", членом якої також є бізнесмен, сьогодні всіляко сприяє та допомагає збройним силам РФ.

"Тож обираючи на полиці чай зверніть увагу, чи ненавмисно не підтримуєте ви війну проти України? Чи не збагачуєте російських олігархів? Чи смакуватиме вам такий чай?!" - резюмувала Вацик.

Перелік брендів

ОРІМІ УКРАЇНА:

  • Greenfield
  • Tess
  • Принцеса Нурі

МАЙ УКРАЇНА:

  • Майский
  • Лисма
  • Curtis
  • Richard

Оценка материала:

5.00 / 4
Цей чай краще не купуйте - його виробляють російські компанії: список брендів 5.00 5 4
Бізнес / Ринки та компанії
07.05.2022 2249
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»