<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп винен у кримінальній справі: чи зможе він балотуватися в президенти США  Вибори в Європарламент. Хто бере участь та яка позиція партій щодо України  Допомога Україні від Швеції: Київ отримає два літаки РЛС  Зеленський сказав, чи збільшилася мобілізація після нового закону  В Україні буде багато дощів з грозами: прогноз погоди на початок червня  Україну в останній день весни накриють грози, а літо почнеться із спеки: синоптикиня дала прогноз  Весна прощається грозовими дощами: прогноз погоди в Україні в останній день травнявсі новини дня
Політика
Україна
07.05.2022 590

Жодних "ленінських ідей": Зеленський підписав закон про дерадянізацію законодавства

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про дерадянізацію законодавства України".

dcb7b8d1e89a8557391b74dce771fb42_07.05.22

Зокрема, "вичищено" майже 1200 актів органів держвлади та управління СРСР, Української РСР.

Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Мережі 6 травня. Пише ТСН. 

"Ну що ж, відтепер в законодавстві: немає згадки про "перемоги Великої Жовтневої соціалістичної революції"; немає прагнення втілювати в життя "ленінські ідеї побудови комуністичного суспільства"; немає посилання на програми, розроблені комуністичною партією;  немає пріоритету в правах комсомольців, комуністів та інших "таваріщєй"; "вичищено" майже 1200 актів органів державної влади та управління Союзу РСР, Української РСР (Української СРР)", – йдеться у повідомленні.

Кабміну доручено найближчим часом провести те саме на своєму рівні, а також напрацювати нові Трудовий кодекс, Житловий кодекс та Кодекс про адміністративні правопорушення.

"Дякую всім колегам-народним депутатам, які допомагали розробляти цей закон та проголосували за його прийняття. Ми разом зробили те, що не спромоглися зробити народні депутати за попередні 30 років незалежності", – зауважив Стефанчук.

Нагадаємо, напередодні Верховна Рада остаточно заборонила проросійські партії в Україні та звернулась до Палати представників і Сенату США із закликом визнати Росію державою-спонсором тероризму.

Оценка материала:

5.00 / 2
Жодних "ленінських ідей": Зеленський підписав закон про дерадянізацію законодавства 5.00 5 2
Політика / Україна
07.05.2022 590
Еще материалы раздела «Україна»