<
НОВИНИ ДНЯ: Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкоювсі новини дня
Політика
Світ
07.05.2022 560

Влада Італії арештувала супер’яхту «Шехерезада», яку пов'язують з путіним

Італійська влада в порту Марина-ді-Каррара арештувала супер’яхту «Шехерезада», що, як вважається, належить російському президентові путіну.

630_360_1651880533-880_07.05.22

Як передає Укрінформ, у пресрелізі, поширеному Міністерством економіки та фінансів Італії, зазначено, що яхту «заморожено», оскільки розслідування, проведене комітетом фінансової безпеки, показало, що судно має «значні економічні та ділові зв'язки» з високопосадовцями в російському уряді й особами, проти яких запроваджено санкції Європейського Союзу.

Комітет фінансової безпеки вказав на необхідність «заморозити економічний ресурс, утримуваний через посередників особою, яка вчиняє дії, що загрожують міжнародному миру та безпеці».

За даними міністерства, дії власників яхти «підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України».

За інформацією Forbes, 140-метрова яхта перебувала під слідством протягом кількох місяців, знаходячись у сухому доці Марина-ді-Каррара. У вівторок судно залишило док і ввійшло у води Тірренського моря, після чого було затримане. «Шехерезада», вартість якої оцінюється у 510 млн доларів, зареєстрована на Кайманових островах і належить компанії Bielor Asset Limited, розташованій на Маршаллових островах.

Наприкінці березня Фонд боротьби з корупцією російського опозиційного політика Олексія Навального провів розслідування, яке пов'язало «Шехерезаду» з путіним, установивши, що всі члени екіпажу судна є громадянами рф і працюють у федеральній службі охорони - відомстві, яке відповідає за особисту охорону російського президента. У березні італійська газета La Stampa повідомила, що бенефіціарним власником судна є Едуард Худайнатов – колишній гендиректор компанії «Роснефть» та близький союзник путіна й керівника «Роснефти» Ігоря Сєчина. Однак зазначається, що екіпаж яхти не чув про Худайнатова й завжди вважав, що справжнім власником «Шехеразади» є путін.

Яхту збудовано в Німеччині у 2020 році. Вона має вертолітний майданчик, салон краси, кінотеатр, спа та тренажерний зал.

Оценка материала:

5.00 / 2
Влада Італії арештувала супер’яхту «Шехерезада», яку пов'язують з путіним 5.00 5 2
Політика / Світ
07.05.2022 560
Еще материалы раздела «Світ»