<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.05.2022 756

Зеленська привітала українських матерів зі святом

Дружина Президента Олена Зеленська привітала українських матерів зі святом.

Як передає Укрінформ, про це Зеленська написала у Телеграмі.

"Сьогодні українські мами мали б отримувати квіти, дитячі малюнки та усміхатися. Однак війна прийшла у їхній дім – і День матері відчувається зовсім інакше", - зазначила Зеленська.

Вона навела приклади героїзму сучасних українських матерів.

"Українська мама Тетяна Близняк годує донечку у метро. Фреска, що її називають “українська мадонна”, з’явилась у храмі Неаполя — тільки мадонна у капюшоні та спортивному костюмі, бо так зручніше бігти у сховище", - зауважила дружина Президента.

За словами першої леді, українка Ганна Тузова вивезла двох дітей до Польщі і відкрила там благодійний центр для дітей з аутизмом. Вона вже вдруге тікає від війни, бо у 2014 році залишила рідний Донецьк.

Мама 5-річного Михайла із Миколаєва закрила його своїм тілом, коли росіяни обстріляли їхню автівку, що намагалася вирватися із окупації. "Вона загинула, щоб Михайлик жив", - підкреслила Зеленська.

Психолог полку "Азов" Наталя Луговська втратила на війні сина, але залишилась із полком до кінця. Нещодавно вона загинула, захищаючи Україну.

"Українська мама зараз везе в евакуаційному потязі двох своїх і ще двох “чужих не буває” дітей. Вона пакує гуманітарку, починає нове життя у новій країні, мріючи, як повернеться додому, сидить у окопах та у підвалах під обстрілами. Вона не лише мама, а й захисниця. Вона – свідчення нашої перемоги. Зі святом усіх українських мам", - наголосила Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні сьогодні відзначається День матері. Він встановлений згідно з указом Президента від 10 травня 1999 року і відзначається кожної другої неділі травня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленська привітала українських матерів зі святом 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
08.05.2022 756
Еще материалы раздела «Суспільство»