<
НОВИНИ ДНЯ: Ексклюзивний прогноз погоди на травень: чи можливі ще заморозки і чого очікувати на Великдень  Україна може отримувати до 70 млрд на рік, якщо збільшить ренту за транзит російської нафти, - нардеп  F-16 для України. Як ці винищувачі можуть допомогти у війні проти Росії  Вбивця "Шахедів". Що відомо про ППО Skynex, яку має Україна  Синоптики озвучили прогноз погоди на Великдень  Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використаннявсі новини дня
Політика
Росія
09.05.2022 580

"Борються тільки з тими, кого бояться": Телеграм заблокував канал рейкових партизанів у Росії

8 травня Телеграм заблокував канал антивоєнного партизанського руху "Зупини вагони". На момент блокування на каналі було майже 2,5 тис. передплатників, і їхня кількість стрімко зростала.

photo_2022-05-08_22-36-54_09.05.22

Партизани створили новий канал "Зупини вагони - офіційна група", куди в найкоротші терміни зіллють усі інструкції з колишнього каналу та через який планують вести подальшу комунікацію.

«Чесно кажучи, ми в здивовані тим, що відбувається, здавалося малоймовірним, що ФСБ налякається невеликого 2,5-тисячного канальчика, - пишуть партизани. — Із нами починають боротися. А борються лише з тими, кого бояться”.

При створенні нового каналу активісти зіткнулися з труднощами: крім звичайного блокування каналу, була також заблокована можливість створювати нові канали по IP та з гео-крапок, з яких адмініструвався попередній канал.

Незадовго до блокування "Зупини вагони" опублікували карту залізничного опору, згідно з якою організований партизанський рух покрив понад 30% території Росії. Карта розійшлася по антивоєнному сегменту рунету, набравши мільйонні охоплення. Перед повторною публікацією на новому каналі картку оновили.

"Ми трохи оновили карту з урахуванням нових даних + за порадою сябрів, прибрали анексований у 2014 році Крим. Так, там діє залізничний опір, але все-таки це суверенна українська територія", - пояснили партизани.

Раніше активісти руху "Зупини вагони" заявляли, що в Росії діє щонайменше 20 груп організованого залізничного опору, у кожній із яких складаються десятки росіян.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Борються тільки з тими, кого бояться": Телеграм заблокував канал рейкових партизанів у Росії 5.00 5 2
Політика / Росія
09.05.2022 580
Еще материалы раздела «Росія»