<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцовсі новини дня
Політика
Україна
09.05.2022 593

США підозрюють Лабораторію Касперського у зв’язках із російською розвідкою

Адміністрація президента США Джо Байдена посилила розслідування національної безпеки щодо російського антивірусного програмного забезпечення АТ"Лабораторія Касперського". Це сталося на тлі підвищених побоювань з приводу російських кібератак після вторгнення Москви в Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Справа була передана в Міністерство юстиції Міністерством торгівлі в минулому році, але розслідування мало просунулася, поки Білий дім не закликали активізуватися в березні.

Йдеться про ризик того, що Кремль може використовувати антивірусне програмне забезпечення, що має доступ до комп'ютерних систем, для крадіжки конфіденційної інформації з американських комп'ютерів або втручання в їх роботу в міру ескалації напруженості між Москвою і Заходом.

Доступ до мереж федеральних підрядників та операторів критичної інфраструктури США, таких як електричні мережі, викликає особливе занепокоєння, сказали джерела.

Розширене розслідування проводиться з використанням нових широких повноважень, створених адміністрацією Дональда Трампа, які дозволяють Міністерству торгівлі забороняти або обмежувати транзакції між американськими фірмами та інтернет -, телекомунікаційними та технологічними компаніями з "іноземних супротивників", включаючи Росію і Китай.

Інші регулюючі повноваження не дозволяють уряду блокувати використання приватним сектором програмного забезпечення, створеного компанією зі штаб-квартирою в Москві, яке офіційні особи США довгий час розглядали як серйозну загрозу національній безпеці США.

У 2017 році міністерство внутрішньої безпеки заборонило флагманському антивірусному продукту "Лабораторії Касперського" доступ до федеральних мереж, заявивши про зв'язки з російською розвідкою і зазначивши російський закон, який дозволяє її спецслужбам примушувати компанії до допомоги і перехоплювати повідомлення, що проходять через російські мережі.

Загроза набула великої гостроти після вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

У березні влада Німеччини попередила, що Кремль може примусити Московську компанію до участі в кібератаках, або російські урядові агенти можуть таємно використовувати її технології для проведення кібератак без її відома.

Оценка материала:

5.00 / 2
США підозрюють Лабораторію Касперського у зв’язках із російською розвідкою 5.00 5 2
Політика / Україна
09.05.2022 593
Еще материалы раздела «Україна»