<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Бізнес
Економіка
09.05.2022 509

Україна щодня втрачає 170 мільйонів доларів через блокування портів

Щодня Україна втрачає 170 млн доларів через заблоковані морські порти, при цьому всередині країни заблоковано 90 млн тонн аграрної продукції.

Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль у ході робочої поїздки з президентом Єврокомісії Шарлем Мішелем, повідомляє Урядовий портал.

Він нагадав, що зараз у морських портах України заблоковано майже 70 суден, зокрема 10 із них простоюють в Одеському порту. Переважна кількість кораблів – це балкери та судна для перевезення генеральних вантажів.

"Заблоковано 90 млн тонн аграрної продукції, які Україна планувала постачати до країн Африки, Азії та Європи", — сказав Шмигаль. Частину запасів вдалося вивезти автотранспортом і залізницею, інші ж "стоять під обстрілами або захоплені російськими військовими".

Український прем’єр наголосив, що Україна втрачає 170 млн доларів щодня через заблоковані порти, а експортні можливості країни впали понад як наполовину. Це вже призвело до подорожчання агропродукції на світових ринках.

Очільник ЄС наголосив, що всю відповідальність за "потенційно драматичну ситуацію" для багатьох країн світу несе Росія. Він запевнив, що ЄС зробить усе можливе зі свого боку, щоб розв’язати проблему продовольчої катастрофи у світі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна щодня втрачає 170 мільйонів доларів через блокування портів 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
09.05.2022 509
Еще материалы раздела «Економіка»