<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Світ
10.05.2022 4878

Імпорт Китаю з Росії досяг рекордних показників, - Bloomberg

У квітні компанії Китаю придбали в Росії товарів на 8,9 мільярдів доларів, що майже на 57% більше, ніж за той самий місяць минулого року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Зазначається, що таке значне зростання відбулося навіть попри те, що загальний обсяг китайського імпорту з усього світу залишився незмінним. Більшу частину імпорту Китаю з Росії складають енергоносії та сировинні товари.

При цьому експорт Китаю з РФ зменшився. У квітні китайські фірми продали Росії товарів на 3,8 мільярда доларів, що трохи менше, ніж у березні, свідчать офіційні дані. Це на 7,7% менше, ніж роком раніше. Це - найнижчий показник з березня 2020 року.

Варто зазначити, що основні статті китайського експорту до Росії включають смартфони та компоненти для мікропроцесорів та комп’ютерів.

Раніше ми повідомляли, що у посольстві Китаю в США заявили, що позиція КНР щодо війни в Україні з перших днів залишається неупередженою.

Оценка материала:

5.00 / 3
Імпорт Китаю з Росії досяг рекордних показників, - Bloomberg 5.00 5 3
Політика / Світ
10.05.2022 4878
Еще материалы раздела «Світ»