<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у США  Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня  У Генштабі пояснили, кому необов'язково йти до ТЦК  Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.05.2022 2414

На період воєнного стану для чоловіків призовного віку не відкриватимуть кордон - Шмигаль

Уряд не планує на період воєнного стану відкривати чоловікам призовного віку кордон.

630_360_1650292791-151_10.05.22

Про це в інтерв’ю для РБК-Україна розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, у новинах України передає Укрінформ.

«Під час воєнного стану це не планується. Тут насправді військові приймають рішення, але я вважаю, що поки йде війна, всі чоловіки мають бути в Україні», - наголосив очільник уряду.

За його словами, країну вже покинули близько 5 мільйонів осіб. Втім, кількість українців, які щоденно повертаються, більша, аніж тих, то бажає виїхати з України.

«Ми це відчуваємо по наповненості міст, по відновленню роботи. Якщо було зупинено 32% бізнесу, то зараз лише 17%. Тобто ми розуміємо, що бізнес повертається до роботи, люди повертаються», - підкреслив Шмигаль.

Як повідомлялось, наразі в Україні понад 7 млн людей є внутрішньо переміщеними особами. З них офіційно оформлені – 2,66 млн. Допомогу отримала 841 тисяча сімей.

Оценка материала:

5.00 / 2
На період воєнного стану для чоловіків призовного віку не відкриватимуть кордон - Шмигаль 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
10.05.2022 2414
Еще материалы раздела «Суспільство»